Ik ben werkzaam bij een ROC

Wil je een klas leerlingen van jouw ROC aan de slag laten gaan met de e-learning? Dan bestaat de mogelijkheid om afspraken te maken zodat leerlingen tegen een gereduceerd bedrag een licentie aan kunnen schaffen met behulp van een kortingscode.

Ik ben werkzaam bij een zorgorganisatie

Wil je een groep medewerkers van jouw zorgorganisatie de e-learning laten volgen? Dan bestaat de mogelijkheid om staffelkorting te krijgen bij de aankoop van licenties.

Ik wil me aanmelden als individu/student

Wil je graag zelfstandig de e-learning leren over dementie volgen? Dat kan ook.

Ik ben werkzaam bij een ROC

Wilt u een klas leerlingen van jouw ROC aan de slag laten gaan met de e-learning? Dan bestaat de mogelijkheid om afspraken te maken zodat leerlingen tegen een gereduceerd bedrag een licentie aan kunnen schaffen met behulp van een kortingscode.

Hoe gaat het verkrijgen van licenties voor klassen in zijn werk?

Neem contact op via het contactformulier. Een medewerker van het Trimbos-instituut neemt contact met u op om u een gratis docentenlicentie, de docentenhandleiding en het draaiboek voor de klassikale, verdiepende les te verstrekken. Ook geeft zij een kortingscode die de leerlingen zelf kunnen gebruiken om een licentie tegen gereduceerd tarief aan te schaffen in de webwinkel van het Trimbos-instituut. De normale prijs van de licenties is €25.

De e-learning toepassen in het onderwijsaanbod

Leren over dementie is voorzien van een docentenhandleiding en een draaiboek met een klassikale les voor verdere verdieping. Het Trimbos-instituut biedt train-de-trainer cursussen aan voor ROC docenten die behoefte hebben om getraind te worden in het aanbieden van deze verdiepende les. De leerlingen sluiten beide delen van de cursus af met een certificaat.

Hoe kun je onbegrepen gedrag bij mensen met dementie voorkomen?
Cursus volgen

Ik ben werkzaam bij een zorgorganisatie en wil meerdere licenties aanvragen

Wilt u een groep medewerkers van jouw zorgorganisatie de e-learning laten volgen? Dan bestaat de mogelijkheid om staffelkorting te krijgen bij de aankoop van licenties.

Hoe gaat het verkrijgen van licenties voor groepen medewerkers in zijn werk?

Ga naar de webwinkel van het Trimbos-instituut en geef hier aan voor hoeveel medewerkers u licenties aan wilt schaffen. U ontvangt vervolgens een e-mail met de bevestiging van de bestelling en de registratiecodes voor zowel deel 1 als deel 2 voor alle medewerkers. Vervolgens neemt een medewerker van het Trimbos-instituut contact met u op om u een gratis docentenlicentie, de docentenhandleiding en het draaiboek voor de klassikale, verdiepende les te verstrekken. De normale prijs van de licenties is €25.

De e-learning toepassen als bij- of nascholing

Leren over dementie is voorzien van een docentenhandleiding en een draaiboek met een klassikale les voor verdere verdieping. Het Trimbos-instituut biedt train-de-trainer cursussen aan voor professionals in de ouderenzorg die de verdiepende les aan willen bieden en behoefte hebben om hierin getraind te worden. De leerlingen sluiten beide delen van de cursus af met een certificaat.

Leren over dementie biedt een welkome aanvulling op het bestaande aanbod voor leerlingen op het MBO om zich beter voor te bereiden op het omgaan met mensen met dementie in de praktijk.
Cursus volgen

Ik wil me aanmelden als individuele zorgmedewerker of student

Wil je graag zelfstandig de e-learning Leren over dementie volgen? Dat kan.

Hoe krijg ik een licentie om de cursus te volgen?

 • Om de e-learning te volgen koop je éénmalig een licentie van €25. Je hebt dan gedurende één jaar toegang tot deel 1 en deel 2 van de e-learning.
 • Ga naar de webwinkel van het Trimbos-instituut en schaf hier een licentie aan.
 • Vervolgens ontvang je een e-mail met de bevestiging van de bestelling en de registratiecode voor zowel deel 1 als deel 2 van de e-learning. Ook vind je in de e-mail een link naar de website waar je je kunt registreren en vervolgens in kunt loggen.

De e-learning volgen

 • Nadat je je geregistreerd hebt voor de e-learning kun op ieder gewenst tijdstip en in je eigen tempo de cursus doorlopen.
 • Wanneer je de volgende keer weer inlogt kun je gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.
 • Je kunt de cursus op zowel een pc of laptop volgen als op een tablet.
 • Na het afronden van deel 1 en deel 2 van de e-learning ontvang je een certificaat als bewijs van je deelname. 

Leren over dementie is een e-learning en is ontwikkeld in samenwerking met leerlingen, helpenden en verzorgenden zelf. 
Cursus volgen

Dementie is en blijft een ingewikkeld beeld dat verschillende oorzaken kan hebben. Het kan daarom geen kwaad om bij de start van deze cursus nog even op te frissen wat dementie ook alweer is en welke vormen er bestaan.

 • Laurens
 • Lelie zorggroep
 • NZCO
 • Albeda college
 • Fonds Nuts Ohra
Leren over dementie Da Costakade 45 3521 VS Utrecht T. 030 297 11 00span>
Heeft u vragen en/of opmerkingen over de e-learning Leren over dementie?
Contact