Evaluatie nieuwe editie e-learning leren over dementie

Afgelopen jaar is de nieuwe editie van de e-learning Leren over dementie online gekomen. Om te weten te komen hoe deze e-learning ervaren wordt en wat de effecten zijn, gaan we van start met een evaluatie van deze e-learning. Hiervoor zijn we op zoek naar (leerling) zorgmedewerkers die de e-learning gratis willen doorlopen.

 

In deze flyer vindt u meer informatie. Tevens kunt u deze flyer gebruiken voor de werving van (leerling) zorgmedewerkers. 

 

Wat is de e-learning leren over dementie?

Het is een online training die zorgmedewerkers op een persoonsgerichte manier leert omgaan met mensen met dementie. Aan de hand van drie hoofdpersonen leer je het belang van persoonsgericht werken en ga je dieper in op het voorkomen van een omgaan met onbegrepen gedrag. De e-learning bestaat uit twee delen en duurt ongeveer 5 uur om in z’n geheel te volgen. Op deze site vindt u meer informatie ovder de e-learning.

Evaluatie e-learning

Omdat wij benieuwd zijn hoe (leerling) verzorgende deze nieuwe editie van de e-learning ervaren, bieden wij de e-learning éénmalig kosteloos aan (normaal €27,50 per stuk). Een unieke, leerzame kans! We vragen van deze deelnemers vooraf en na afloop van de e-learning een online vragenlijst in te vullen en zullen een aantal deelnemers benaderen voor een verdiepend interview. Onder de deelnemers worden daarnaast een aantal set kaarten 'in gesprek met mensen met dementie' t.w.v. €47,95 verloot. Een leuke laagdrempelige manier om je persoonsgerichte werkhouding verder te ontwikkelen.

Oproep aan (leerling) zorgmedewerkers

Via deze weg wilen we u vragen om uzelf op te geven via onderstaande contactgegevens óf om de flyer of deze website met de oproep voor deelnemers te verspreiden binnen uw zorgorganisatie en/of netwerk. U zou dit kunnen doen door:

  • de flyer op te hangen in algemene ruimten waar (leerling) zorgmedewerkers komen;

  • deze rondmailen aan (leerling) zorgmedewerkers die ook geschikt zouden zijn;

  • verspreiden via uw intranet.
     

Omdat we een verspreiding willen over verschillende organisaties, stellen wij een max van 5 zorgmedewerkers per organisatie en/of ROC in. Wanneer wij 100 deelnemers bereikt hebben, zullen we de aanmeldingen stopzetten.

Wie mag er deelnemen aan het onderzoek?


Je kan deelnemen wanneer:

  • je (leerling) verzorgende bent - niveau 2/3

  • een minimale stage of - werkervaring van 1 maand hebt bij een zorginstelling of thuiszorginstelling voor mensen met dementie; 

  • je nog niet eerder de e-learning 'Leren over dementie' gevolgd hebt;

  • je bereid bent de online vragenlijsten af te nemen en binnen max. 3 weken tijd de gehele e-learning doorloopt.

© 2018 Trimbos-instituut